Pointcloud

Schakel de hulp van Scanprojects in

Wat is een pointcloud

U heeft er misschien al een keer van gehoord maar u weet niet precies wat het is. Een pointcloud. Een pointcloud is een lijst van 3D coƶrdinaten die o.a. verkregen kunnen worden na een 3D laserscan. Elk punt in de puntenwolk staat voor een deel van het model dat gescand is. Bij elkaar vormt de puntenwolk een bestand waarmee een model kan worden weergegeven.

Wat doen wij

Scanprojects is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het scannen met 3D technieken zoals laserscanners. Deze laserscanners creƫren een pointcloud waarmee een digitaal bestand gemaakt kan worden van een product of een ruimte.

Deze puntenwolken zijn zeer complex en maken het mogelijk om modellen te maken die exact overeen komen met de werkelijkheid. Hiermee kan o.a. reverse engineering toegepast worden.

Wat scannen wij allemaal

Wij scannen o.a. producten en bedrijfsruimtes. Met onze technieken kunnen wij producten waar geen driedimensionale bestanden van zijn voorzien van deze bestanden die het mogelijk maken om het product aanpassingen te geven. Voor bedrijfsruimtes kunnen wij scans maken van kantoren en fabriekshallen om betere indelingen te maken. Wij kunnen bijvoorbeeld een scan met een pointcloud maken van een bedrijfshal inclusief de machines en deze machines loskoppelen van de ruimte. Hierdoor kan de machine in het CAD programma verplaatst worden om zodoende een optimale locatie te bepalen.

Bespaar tijd en kosten

Met een 3D laserscan kunt u op een accurate en snelle manier uw huidige situatie in kaart brengen, waardoor u tijd en kosten bespaart.

Gemakkelijk converteren

Bij Scanprojects zijn we in staat om gemakkelijk pointclouds om te zetten in CADmodels

Oog voor detail

We Brengen uw gebouw of omgeving tot in detail in beeld met onze 3D-scanapperatuur

Vrijblijvend advies aanvragen

Kwalititeit en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel.

Scannen van misdrijven en ongevallen

Wij kunnen ook scans maken van ongevallen en misdrijven. Voor misdrijven kan onze scan het uitsluitsel geven van de eventuele mogelijkheden van de verschillende scenario’s. Ook hier kan een scan van ons van onschatbare waarde zijn.

Waar kunnen onze scans voor gebruikt worden

  • Architectuur en civiele techniek
  • Procesindustrie en digitale fabriek
  • Kwaliteitscontrole en reverse engineering
  • Monumentenzorg
  • Misdrijven en ongevallen
  • Gevaarlijke locaties

Neem contact op

Heeft u interesse in 3D laserscannen? Neem dan contact op met Scanprojects. Wij maken dan een pointcloud voor u en laten zien wat de mogelijkheden zijn om deze pointcloud te gebruiken voor een 3D weergave. Wij laten u in een demo ook zien wat er allemaal mogelijk is met 3D weergave modellen zoals het plaatsen van machines in bedrijven en nog veel meer.