Puntenwolk

Schakel de hulp van Scanprojects in

Wat is een puntenwolk?

Wellicht heeft u er wel eens over gehoord maar u kent de betekenis niet. Een puntenwolk is een verzameling van digitale punten waarmee een model gemaakt kan worden van een product of een model. Elk punt in de puntenwolk staat voor een deel wat is opgeslagen door de scanner. Bij elkaar zal de puntenwolk een bestand vormen waarmee een model gemaakt kan worden.

Wat scannen wij allemaal?

Scanprojects is de specialist in 3D scannen. Wij scannen met onze laserscanners een product of een ruimte en kunnen een puntenwolk bestand creĆ«ren waarmee een digitaal model gemaakt kan worden. Deze puntenwolk verzamelingen zitten erg ingewikkeld in elkaar maar geven wel de mogelijkheid om zeer complexe modellen digitaal te verwerken. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met zo’n bestand een reverse engineering toe te passen op een product.

Bedrijven en producten

Wij scannen vooral bedrijven en producten. Hierbij kunt u denken aan een fabriekshal met machines en producten waar men geen driedimensionale bestanden van heeft. Bij fabriekshallen kunnen wij zowel de ruimte als de machines scannen waarmee we in staat zijn om de machine los te halen uit het bestand zodat bepaald kan worden waar de machine het beste geplaatst kan worden. Met de puntenwolk van de scan is het mogelijk om het product zeer precies bij te werken voor een nieuwe versie.

Bespaar tijd en kosten

Met een 3D laserscan kunt u op een accurate en snelle manier uw huidige situatie in kaart brengen, waardoor u tijd en kosten bespaart.

Gemakkelijk converteren

Bij Scanprojects zijn we in staat om gemakkelijk pointclouds om te zetten in CADmodels

Oog voor detail

We brengen uw gebouw of omgeving tot in detail in beeld met onze 3D-scanapperatuur

Vrijblijvend advies aanvragen

Kwalititeit en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel.

Een ongeval en misdrijf scannen

Ook voor misdrijven en ongevallen kunnen wij een grote bijdrage leveren. Want een scan van een ongeval of een misdrijf kan veel informatie geven over de toedracht. Met een scan voorzien van de juiste puntenwolk van een misdrijf is het mogelijk om meerdere scenario’s in kaart te brengen.

Waar kunnen onze scans voor gebruikt worden?

  • Architectuur en civiele techniek
  • Procesindustrie en digitale fabriek
  • Kwaliteitscontrole en reverse engineering
  • Monumentenzorg
  • Misdrijven en ongevallen
  • Gevaarlijke locaties

Meer informatie?

Wilt u weten wat een puntenwolk is en wat het voordeel van een 3D scan is? Neem dan contact op met Scanprojects.

Wij kunnen een demo geven waarbij we de voordelen kunnen aangeven van onze 3D scans. Wij kunnen met onze apparatuur overal in uw bedrijf komen. U hoeft er dus niets voor aan te passen in uw bedrijf.